Karabuğday (Greçka) unu da yapılmasına rağmen tahıl değil kuzukulağıgiller familyasından bir bitkidir. Vegan ve Glütensiz beslenmeye uygundur. Karabuğday bileşiminde lizin protein,diyet lif, vitamin ve mineral içermektedir. İyi dengelenmiş temel aminoasit dizilimi vardır. Bu yüzden karabuğdaydaki protein değeri çok yüksektir ve vücut tarafından çoğu kullanılabilir. Tohumunda bulunan fenolik asit, tokoferol ve bitki bileşikleri sayesinde karabuğday ile yapılan ürünlerin raf ömrü uzundur. Ekşi mayalı olmaları ise ilave bir raf ömrü kazandırır. Bayatlama süresini uzatır.
Karabuğdayı pilav veya salata olarak tüketebileceğiniz gibi çeşitli yemeklerinize de ilave edebilirsiniz. Yoğurda, tarhana çorbasına, ekmek hamurunuza ilave edebilir, bulgurla ve pirinçle yaptığınız tüm yemekleri greçka ile deneyebilirsiniz. Bebek, çocuk ve yaşlı beslenmesi için uygundur.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.